Slaďoučké jahody v zimě? S těmi našimi, které jsou sušené mrazem to není problém! Navíc neobsahují žádné konzervanty nebo přidaný cukr. Křupavá dobrota plná vitaminů.
Perfektně se hodí do jogurtů, snídaňových kaší, granoly nebo na zdobení dezertů.
Lyofilizované jahody mají pozitivní účinky na naše zažívání, obsahují totiž vlákninu, která pomáhá předcházet zácpě. Díky vitamínu C posilují imunitu, nervový systém a svalovou soustavu. Mohou se taky pochlubit nemalým obsahem manganu a draslíku. Nízký glykemický index pomáhá regulovat krevní cukr a proto jsou jahody vhodné i pro diabetiky.
Lyofilizace neboli sušení mrazem je proces, ve kterém se z potraviny odstraní všechna voda. Díky tomu, že se nejedná o klasické sušení teplem si potravina zachová barvu, chuť a hlavně obsah vitaminů a minerálních látek. Při správném skladování (v nepropustné uzavíratelné nádobě, v suchu a temnu při pokojové teplotě) navíc vydrží i několik let.
I při výběru ovoce si dáváme záležet. Dbáme na vysokou kvalitu, ovoce je bez přidaného cukru a síry. Kvalitní a zdravá náhrada sladkostí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.