Pekanové ořechy pražené bez soli
Naši favoriti - pražené pekany, tentokrát nesolené.
Kategorie: | Pražené ořechy |
---|
Velká jádra pražených nesolených pekanů. Využijete je při pečení a vaření (zkuste je například přidat do salátu).V kombinaci s ovocem je na světě zdravá svačinka, která zasytí. Poslouží i jako pohoštění, na kterém si pochutná každá návštěva.
Pekanové ořechy obsahují množství antioxidantů, které zpomalují stárnutí a mají protizánětlivé účinky. Vysoký obsah zinku se postará o kvalitní vlasy a nehty. Díky nízkému glykemickému indexu pekanových ořechů je jejich konzumace vhodná i pro lidi s cukrovkou. Pekany mohou připomínat vlašské ořechy, chuť pekanových ořechů je však více nasládlá až karamelová.
Podobně jako vlašáky jsou i pekany kvůli vysokému obsahu tuků náchylné na žluknutí, skladujte je tedy nejlépe v suchu a temnu v uzavřené nádobě.
Zajímavost: Ořechovec pekanový, strom na kterém pekany rostou, se dožívá více než 300 let! Na první sklizeň tohoto mohutného stromu se však musí čekat i dvacet let.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.